zaterdag 31 mei 2014

Bericht uit quebec

Alles is in het frans, de bonjours en excuzes mois vliegen me om de oren. Ik ben duidelijk in het franstalige deel van Canada aangekomen. Het historische Quebec is mijn thuis voor de komende vier dagen. Als met mijn tien kilo wegende backpack de stijle Sainte ursula op loop wordt ik er weer even aan herinnerd hoe plat nederland ook alweer is.

Ik moet zeggen dat ik het, ondanks de dagelijkse work-out van hellingen en trappen op en af lopen een leuke stad vind.  Na de eenzaamheid van een cel en een lange busreis, heb ik wel zin in wat gezelschap. Samen met een amerikaanse mexicaan en een puertoricaanse lopen we het nieuwere gedeelte van de stad in. Om het oude deel van de stad met de hostel tour mee te doen.
Een goede introductie van de stad. Vooral de krappe straatjes van petit champlain in het sfeervolle basse ville is gezellig druk met toeristen. Het lijkt een beetje op de parijse wijk montmartre. De volgende dag loop ik de route nog een keertje om lekker een mixje van toeristische en artistieke winkeltjes te bekijken.

Quebec is een oude vestigingsstad en dat is goed te zien aan de hoge muren. Het mooiste stukje is de citadelle met daarnaast abraham's plaines. Het vroegere verdedigingsveld is tegenwoordig een prachtig stukje groen in de stad.

Ook leuk om te doen is een veertochtje naar de overkant. Levis, is een klein dorpje en je het pondje niet perse af (neem dan een enkeltje en blijf zitten). Ik had een retourtje genomen om even een lunch pauze te houden aan de overkant.

Over eten gesproken. Poutine is een gerecht dat ze in quebec serveren. Ik heb een 2.0-versie gegeten. En ik vond het zo lekker dat ik nog een keer terug ben gegaan naar Le Chick Shack voor een grote versie met rundvlees.

Vlakbij quebec stort de montmorency waterval naar beneden. Tien meter higer dan de niagara falls en in  een stuk natuurlijkere omgeving. Een gezellig dagje met wat hostelmensen. Daar kunnen jullie maandag over lezen. Dan ga ik vandaag het oude Montreal ontdekken.

------
Bonjour, excusez moi and merci, its all French around me. Obviously, I've arrived in french Canada. The historic city of quebec is goining to be my home for the next four days. While I'm walking up hill with my 10kg backpack, it reminds me that I come from one of the flattest countries in the world.

Despite the daily work-out of stairs and hills, I like this city a lot. It's a great city to just walk around for a bit.
After the loneliness of my jail night and the long bus ride, I find myself in the company of a n american mexican and a puertorican girl
discovering the city. The old oartvof the city, we visit with the free hostel tour. A great introduction to the city. It's buzzing with people in the small allies. Especially in the paris looking petit champlain.
The next day I return on my own to browse the mix of touristy and artistic shops.

The city of Quebec has perserved it's defensive walls. Most obviously at the citadel. Right next door are the plains of abraham, nowadays a beautiful green space for the city.
It's also a lot of fun to take the ferry to the small town across the river, levis.
Although, there's not much to see. So, you could take a single ride and just stay on the ferry.
I took a return trip and had a nice lunch break.

Now that we're on the food topic. Poutine. It's a special dish served in quebec. I had a 2.0-version at le chick shack and liked it so much that I returned for the big bowl with beef.

Nearby Quebec city, you can make a trip to the montmorency waterfalls. Ten meter higher than the famous niagara falls and set in a mire natural environment. It made for a great day with other hostellers. You can read about it on monday, while I'm exloring old montreal today.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten